Læsetid: 4 minutter

Bør du vælge et regnskabsprogram eller en bogholder?

Mange nye iværksættere og selvstændige står overfor spørgsmålet om de skal klare regnskabet selv, med hjælp af et regnskabsprogram, eller om de skal hyre en bogholder på deltid og slippe for besværet.

Det siger sig selv at udgifterne bliver større til en freelance bogholder, men mange virksomhedsejere mener at de trods alt undgår hovedpine med regnskaber og indberetninger. Det er ikke altid tilfældet, da de fleste bogholdere stadigvæk skal have alle oplysningerne tilsendt, før de kan udarbejde årsopgørelse eller afregne med moms. Samtidig kan det for mindre virksomheder uden den helt store omsætning også føles lige lovligt dyrt at skulle betale flere tusinde kroner hver måned for at få sat system i deres bilag, kvitteringer og fakturaer.  Så hvad skal man egentlig vælge? Det vil vi prøve at afdække i denne korte guide, så læs endelig videre!

Afklar dine prioriteter

Det første du bør overveje, er hvor meget aktivitet der er i virksomheden. Sender du blot et par enkelte fakturaer om måneden, og har du et begrænset antal udgifter der skal bogføres? Så er det formentlig noget du kan klare med et moderne regnskabsprogram, især hvis du vælger Tellero, som vi kommer ind på senere i artiklen.

Samtidig bør du også tænke på den tid det kræver at sætte dig ind i regnskabsprogrammet. Ikke alle programmer er designet med brugervenlighed i førersædet, hvilket betyder du kan risikere at spilde adskillige timer hver måned på at klikke forgæves rundt i programmet inden du lærer alle de små finurligheder at kende.

Undersøg priserne

En anden vigtig detalje er de månedlige eller årlige omkostninger til enten regnskabsprogrammet, eller din bogholder. Alle virksomheder jagter et så stort overskud som muligt, så derfor er det også vigtigt at holde udgifterne nede.

En bogholder tager typisk 4-500 kroner i timen, hvilket hurtigt kan løbe op hvis de skal sidde og sortere dine bilag og fakturaer manuelt. Et regnskabsprogram såsom Tellero koster cirka 800-1000 kroner om måneden i abonnement, og indeholder et overskueligt system der automatisk får sat styr på alle dine posteringer, bilag og andre vigtige dokumenter. Der skal ikke mange timer til før det bedre kan betale sig end en bogholder.

Har du ofte brug for hjælp?

Hvis du allerede på forhånd ved at du kommer til at skulle ringe jævnligt til din bogholder eller kundeservice for regnskabsprogrammet, kan det være en god idé at tage dette med i dine overvejelser. 

De fleste bogholdere og revisorer vil opkræve fuld takst for support over telefon eller e-mail, hvilket yderligere kan sende de månedlige udgifter i vejret. Et regnskabsprogram som Tellero giver dig en fast tilknyttet revisor eller bogholder du frit kan kontakte hver gang du har spørgsmål eller udfordringer. 

Uanset hvilken retning du hælder til, kan det være en stor tryghed og hjælp at have mulighed for at kontakte din bogholder eller revisor når du har brug for det.

Tellero som løsning

Tellero.dk er en tjeneste der både tilbyder virksomheder et moderne og professionelt regnskabsprogram, fyldt med alle de nødvendige funktioner man har brug for i år 2022, men også giver dig en dedikeret kontaktperson der er uddannet revisor eller bogholder. Som nævnt ovenfor kan du abonnere på tjenesten for et sted mellem 850-1000 kroner om måneden, hvilket inkluderer fri support, ubegrænsede bilag og posteringer, såvel som mere end 70 integrationer til populære systemer og applikationer.  Derfor mener vi at Tellero er en oplagt løsning til både små og mellemstore virksomheder, der ønsker at gøre processen for regnskaber mere enkel, og samtidig også opnå besparelser på omkostninger til bogholderen. Du kan læse mere omkring Tellero ved at klikke på linket.