Læsetid: 3 minutter

Sådan vælger du det perfekte regnskabsprogram til din virksomhed

Alle virksomheder i Danmark skal afregne årligt med skat, og momspligtige virksomheder skal desuden også som udgangspunkt afstemme og betale moms hvert kvartal. Selv enkeltmandsvirksomheder der omsætter for mindre end 50.000, og ikke er momsregistreret, skal stadigvæk udfylde visse felter på årsopgørelsen.

Og selvom det i teorien er muligt at klare med blyant og notesbog, vælger langt de fleste virksomheder i dag en digital løsning, da det både er mange gange nemmere at holde styr på alle de mange poster og beløb, men også fordi det går meget hurtigere med bogføring og fakturering.

Så hvordan vælger man egentlig det bedste regnskabsprogram til sin virksomhed? Det vil vi se nærmere på i denne overskuelige guide, så du hurtigt og nemt kan finde frem til den bedste løsning der passer netop din virksomheds behov.

Hvad skal et godt regnskabsprogram gøre?

Først og fremmest er det vigtigste formål for ethvert regnskabsprogram, at sikre en korrekt opgørelse til både skat og moms. Det betyder at man får afregnet og afstemt korrekt, så man overholder den gældende lovgivning og undgår krav om tilbagebetaling eller værre.

Når det er sagt, så er der også en række andre vigtige egenskaber ved de bedste regnskabsprogrammer på markedet, såsom brugervenlighed, fakturering og kundekartotek, såvel som flere andre funktioner der letter den administrative byrde. 

En anden vigtig funktion må siges at være mulighed for support. Det kan hurtigt blive indviklet at skulle vælge de korrekte posteringer for udgifter eller indtægter, og hvordan er det lige med reglerne om moms fra lande der ikke befinder sig i EU? Ved frit at kunne kontakte kundeservice får virksomheden en vis garanti for gode resultater, og den tryghed der følger med.

De fleste virksomheder benytter bilag til udgifter, men især visse typer virksomheder har mange udlæg og bilag der hurtigt kan blive en hovedpine at holde styr på. Med digital bogføring er det ofte muligt at uploade alle kvitteringer og andre bilag, og kategorisere dem på en effektiv og enkel måde.

Skal det være automatisk eller manuelt?

Når du har taget stilling til hvilke funktioner din virksomhed vil få brug for, kan det næste trin i processen være at finde frem til om du ønsker at bruge tid på selv at stå for bogholderiet, om du anvender en af dine ansattes ekspertiser, eller om du måske hellere vil spare besværet, og sikre korrekte regnskaber ved at bruge en professionel tjeneste eller bogholder.

Manuelt bogholderi kan være den rigtige løsning for de virksomheder der ønsker at spare omkostninger i form af penge, og i stedet ønsker at bruge arbejdstimer på disse administrative opgaver. De fleste virksomheder vil dog være bedre stillet med at bruge deres arbejdskraft på opgaver der skaber vækst og omsætning, frem for at holde styr på regnskaberne.

Hvad angår regnskabsprogrammer er de fleste danske tilbud på markedet manuelle, eller semi-automatiske, men der findes faktisk nye løsninger der tilbyder en helt automatiseret måde at holde regnskab på.

Tellero.dk er en virksomhed der tilbyder dedikerede bogholdere til at føre regnskab, såvel som en professionel revisor når det kommer til årsregnskaberne. 

Hver kunde hos Tellero får tilknyttet en fast revisor fra regnskabsafdelingen, der yder fri support, såvel som automatisk bogføring af dine bilag, automatisk indberetning til skat og moms, og alle de andre administrative opgaver der er forbundet med korrekt regnskabsføring i Danmark.

Dette er altså en oplagt løsning til nystartede virksomheder der ikke ønsker at skulle bruge ressourcer på oplæring i regnskabsprogrammer og bogføring, og i stedet ønsker at fokusere på virksomhedens omsætning og vækst. 

Tellero er dog også et rigtig godt valg til større virksomheder, da man her kan spare på stillingerne i virksomheden, og i stedet outsource arbejdet til et team af dygtige bogholdere og revisorer.